Alle Kategorier
Nyheter

Vedlikeholdstips for dronesprøyter før sesongen

Tid: 2023-03-20 Treff: 30

Med begynnelsen av plantesesongen kommer spenningen ved å fyre opp utstyr som har vært borte i vinter. Utstyrskontroller er fortsatt et kritisk skritt i forberedelsene til enhver vekstsesong, og dronesprøyteutstyr er intet unntak. Å fullføre nødvendig vedlikehold og inspeksjon av dronesprøyten i god tid før sprøytesesongen vil bidra til å sikre en vellykket første flyvning.

Inspeksjon før sesongen bør finne sted en måned før første flytur, men minst en uke før sprøyting er nødvendig for å sikre tid til å bytte ut deler. Dronebrukere bør forvente å bytte ut propellblader (rekvisitter) hvert år, ellers avhenger utskifting av deler av variabler som registrerte flytimer og væreksponering. En feilaktig inspeksjon (eller ingen i det hele tatt) kan føre til tap av kjemikalier, tid, fortjeneste og kan være dødelig for dronen.

Giabers team av ekspert droneteknikere har satt sammen disse tipsene for effektivt vedlikehold og inspeksjon av dronesprøyter før sesongen.

1) Inspeksjon før flyging

Før du slår på dronen, kjør fingrene langs kantene av alle armer, rekvisitter og landingsutstyr for å oppdage sprekker eller flis. Disse feilene er ofte usynlige for øyet, så følelsen for dem er avgjørende. I tillegg, hvis du bruker en drone med et Giaber-oppgraderingssett installert, kontroller ledningene ved å føre fingrene langs den igjen for å oppdage synlige eller løse ledninger. Trekk også lett i koblingsstykkene for å sikre at de sitter godt fast.

Etter å ha sjekket for sprekker og fliser, gå videre til slangene. Gjør dette ved å kjøre hendene langs linjene og sjekke klemmene for en god mengde spenning. Hvis en klemme føles løs eller sprø, bytt den ut. Dette trinnet er kritisk siden defekte slanger kan føre til tap av kjemikalier og kan skade dronen. Nå som kroppen er inspisert, er det på tide å validere dronens navigasjonssystem. Dette gjøres ved å sjekke motorvinkler, radar og kompass. Sjekk deretter radaren for sprekker, buler, bulker eller riper. Hvis radaren er skadet, vil den ha en hvit linje eller fordypning som indikerer at plasten begynner å gå i stykker og må skiftes ut. Kompasset, som er tilgjengelig via landingsstellebenet, må sjekkes for skade enten på selve kompasset eller på benet der det befinner seg. Enhver skade betyr at kompasset må skiftes ut.

Med en sunn ramme og navigasjonssystem er neste trinn å tørke ned dronen. Rengjøring av dronen gjør skader lettere å oppdage og lar deg dobbeltsjekke deler en gang til med hendene. Babyservietter er et enkelt alternativ å bruke, og sammenlignet med andre rengjørings- eller desinfiserende kluter er de mindre slitende, noe som kan forkorte levetiden til droneutstyret ditt. Etter rengjøring, sjekk dysebeslagene ved å fjerne dem og skylle dem ut med vann hvis de har opphopning inni.

2) Batteriinspeksjon

Nå som alle de ikke-strømførende delene av dronen er renset og inspisert, er det på tide å undersøke batteriet. Sjekk de ytre skallene på batteriet for eventuelle buler, bulker eller avskalling. Hvis noen av disse er til stede, er batteriet ikke-funksjonelt og kan føre til problemer som er så betydelige som en batterieksplosjon under flyging. Sjekk fjernkontrollens (RC) batteri for de samme problemene. Hver RC inneholder et internt batteri og et eksternt oppladbart batteri. Det interne batteriet trenger bare inspisert hvis det er en feil på selve fjernkontrollen. 3) Slå på dronen

Før avgang er det viktig å bekrefte at RC-en er koblet til Wi-Fi og at programvaren er samme versjon som dronen. For å gjøre dette, åpne rullegardinmenyen på RC-en og verifiser at programvaren er gjeldende versjon (Giaber-entreprenører kan kontakte oss for å bekrefte riktig versjonsnummer). Å operere med den nyeste programvareversjonen påvirker ikke bare brukeropplevelsen, men gjør støttearbeidet enklere, om nødvendig. Deretter gjentar du programvareverifiseringen på dronen.

Det er viktig å bli kjent med fjernkontrollen. Test de to styrespakene for å sikre at de ikke fester seg. Skyv dem inn, ut, opp og ned for å sikre at de er fullt operative. Dette kan hjelpe deg med å unngå navigasjonsproblemer under fly.

Nå er det på tide å koble batteriet til dronen. Sørg for at alle krager på armene er strammet godt for hånd. Innstramming utover dette er unødvendig.

For å sikre at RC-en og dronen synkroniseres riktig for sesongen, kobler du RC-enheten fullstendig fra en hvilken som helst drone som er oppført som paret, og parer dronen på nytt.

Disse tipsene vil dekke deg når du forbereder deg på en ny sprøytesesong. Men i tilfelle du trenger en rask oppfriskning, hold sjekklisten nedenfor tilgjengelig for referanse!

Sjekkliste for vedlikehold av dronesprøyter før sesongen:

Se etter sprekker eller bulker.

Armer, propellblader (rekvisitter), landingsutstyr, slanger.

Se etter sikre ledninger på Giaber Upgrade Kit, hvis aktuelt.

Trekk lett i koblingsstykkene for å se om noen er løse.

Navigasjonsdeler.

Still inn motorvinkler for nøyaktighet.

Sjekk radaren for skader.

Sjekk kompasset og benet det sitter i for skader.

Rengjør hele dronen (babyservietter fungerer bra).

Inspiser dronebatteriet og RC-batteriet for eventuelle buler, bulker eller avskalling.

Koble RC til Wi-Fi og sjekk at programvaren er (1) den nyeste versjonen og (2) den samme som dronen.

Test joystickene for klebrighet.

Plugg batteriet inn i dronen og stram for hånd for å sikre.

Koble fra og koble deretter RC-en og dronen på nytt.

Kontakt supportteamet vårt for ytterligere assistanse om nødvendig.

Giaber er forpliktet til suksessen til våre entreprenører og piloter. Vårt støtteteam er tilgjengelig for å hjelpe med feilsøking i felten via telefon og e-post. De er også opplært i drone-reparasjoner utenom rutinemessig vedlikeholdsarbeid og tilbyr reservedeler tilgjengelighet.

Hot kategorier