Alle Kategorier
Nyheter

Introduksjon til arbeidsprinsipp og fordeler med litiumjernbatteri

Tid: 2023-03-23 Treff: 48

Hva er litiumjernbatteri? Introduksjon til arbeidsprinsipp og fordeler med litiumjernbatteri

Litiumjernbatteri er et slags batteri i litiumbatterifamilien. Dens fulle navn er litiumjernfosfat litiumionbatteri. Katodematerialet er hovedsakelig litiumjernfosfat. Fordi ytelsen er spesielt egnet for strømapplikasjoner, kalles den også "lithium iron power battery". (heretter referert til som "litiumjernbatteri")

Arbeidsprinsipp for litiumjernbatteri (LiFePO4)

Intern struktur av LiFePO4-batteri: LiFePO4 med olivinstruktur til venstre brukes som positiv pol på batteriet, som er forbundet med aluminiumsfolie og plusspolen til batteriet. I midten er en polymermembran, som skiller den positive polen fra den negative polen. Imidlertid kan litiumion Li+ passere gjennom, men elektronisk e - kan ikke. Til høyre er den negative polen til batteriet sammensatt av karbon (grafitt), som er forbundet med kobberfolie og den negative polen til batteriet. Elektrolytten til batteriet er mellom den øvre og nedre enden av batteriet, og batteriet er forseglet med et metallskall.

Når LiFePO4-batteriet lades, migrerer litiumionet Li+ i den positive elektroden til den negative elektroden gjennom polymermembranen; Under utladningsprosessen migrerer litiumion Li+ i den negative elektroden til den positive elektroden gjennom membranen. Litium-ion-batteri er oppkalt etter migrering av litiumioner under lading og utlading.

Hovedytelsen til LiFePO4-batteriet

Den nominelle spenningen til LiFePO4-batteriet er 3.2 V, sluttladespenningen er 3.6 V, og sluttutladningsspenningen er 2.0 V. På grunn av den forskjellige kvaliteten og prosessen til positive og negative elektrodematerialer og elektrolyttmaterialer som brukes av forskjellige produsenter, er ytelsen deres vil være noe annerledes. For eksempel er batterikapasiteten til samme modell (standardbatteri i samme pakke) ganske forskjellig (10%~20%).

Fordeler med litiumjernbatteri

Sammenlignet med tradisjonelle blybatterier har litium-ion-batterier betydelige fordeler i arbeidsspenning, energitetthet, sykluslevetid osv. Sammenlignet med det tradisjonelle blybatteriet har det følgende fordeler: høy energitetthet, sterk sikkerhet, god høy temperaturytelse, høy effekt, lang sykluslevetid, lav vekt, sparer maskinromsarmeringskostnader, liten størrelse, lang batterilevetid, god sikkerhet, etc.

Hot kategorier