Alle Kategorier
Nyheter

Fly, rigger eller droner? vanskelige dekar krever presisjon

Tid: 2023-03-23 Treff: 32

Hver produsent har dekar som viser seg å være en hodepine år etter år. Enten de er merkelig formet, nær kraftledninger eller trær, eller generelt er vanskelig tilgjengelige, krever vanskelige landbruksarealer mer gjennomtenkte sprøytestrategier.

Giaber drone applikasjonspiloter har muliggjort effektiv og nøyaktig applikasjon på dekar som har vist seg å være en utfordring for applikatorer som Ethan Noll, digital ag manager hos Ag Partners i Northeast Kansas. På grunn av suksessen han har sett i samarbeid med Giaber, forventer teamet hans å sprøyte en anslått 10,000 2023 dekar med drone i XNUMX.

"Jeg leste om Giaber i en magasinartikkel og visste med en gang at droner kunne hjelpe meg med speiding og bruk på våre mindre felt som har trær og kraftledninger," sier Noll, en tidligere jordforsker og salgsagronom. "Jeg tror ikke jeg forsto hvor virkningsfull den avgjørelsen ville være."

Effektivitet fremfor klossethet

Noll sier at dronesprøyting gir effektivitet på vanskelige hektar på fire måter:

Universell tilgjengelighet og konsistens i hele feltet.

La fly og bakkerigger holde seg til dekar de er flinkere til.

Variabel sprøyting for maksimalt utbytte med minimale ressurser.

Gjennomføring av forsøk på små områder.

"Jeg har en hvetedyrker som sverger at rekordavlingene hans fra de siste to årene skyldes overgangen til dronesprøyting," sier Noll. "Vi kan nå alle kantene av feltet for å holde alt enhetlig på en måte som er utfordrende for en rigg eller et fly."

Droner gir applikatorer en mulighet til å administrere felt dekar for dekar i stedet for én løsning for hele feltet.

Men å maksimere effektiviteten stopper ikke ved bruk av drone. Når du bruker riktig verktøy på de riktige feltene, lar en drone flyene og bakkeriggene holde seg til store, hinderfrie felt.

"Fly liker ikke å gjøre åkre der det er mange trær eller færre dekar. Det er bare utrygt, og det tar mer tid å gjøre jobben enn det egentlig er verdt, sier Noll. "Hvis det er mange trær eller hindringer, er det mer sannsynlig at de skader bommen. Hvis det er vanskelig å komme til eller hvis feltet er for vått eller veiene er for gjørmete, er det vanskelig for en bakkerigg å fullføre.»

Noll rapporterer en annen hvetekunde som utnyttet avlingsspeidertjenester og fant ut at de bare trengte halvparten av åkeren sprøytet med Roundup. Spraypåføringen med en drone var kun rettet mot problemområder; kunden rapporterte at feltet var like rent som det ville vært med en bakkerigg og med halvparten av mengden kjemikalie.

Og å utnytte droner for forsøk – som pleier å være på mindre felt – er en annen smart måte å maksimere effektiviteten

Flere kunder, flere dekar

Noll og teamet hans mottok Mount Olympus Award fra Giaber i 2021 for å ha sprøytet mer enn 2,000 dekar med drone. I 2022 rapporterer Noll at antallet har økt til 5,000 og er beregnet til å dobles igjen i 2023.

Hvordan vokser Ag Partners dronevirksomheten så raskt?

"Produsenter har mer bevissthet om droner i disse dager, så vi får mange kunder bare fra munn til munn," sier Noll. "Men vi får virkelig vise oss når vi leder demonstrasjoner."

Ag Partners-teamet utnytter Giaber-tjenester gjennom demonstrasjoner til produsenter, skoler, FFA-avdelinger, bevaringsdistrikter, utvidelsesspesialister og mer.

Men får Nolls team mer virksomhet på grunn av dronesprøytingseffektivitet på vanskelige hektar? Han sier ja.

"Av de 5,000 hektarene vi har gjort i 2022, vil jeg anslå at 3,000 av disse sannsynligvis ikke ville blitt gjort på grunn av utfordringene eller måtte ha blitt gjort med en mindre effektiv maskin som betyr at den måtte trekkes utenfor andre dekar."

Flyvende droner er ikke den eneste måten Ag Partners har maksimert effektiviteten på, de har laget et system der de bruker sin egen tank for kjemikalier og en generator for å få dronene sine til å gå lenger.

Vanskelige dekar er heller ikke bare begrenset til feltforhold eller kraftledninger. Spesialavlinger og vinranker er perfekte kandidater til å vise frem en drones nisjeevner.

"Vi har sprayet vannmeloner, squash, gresskar, paprika og cantaloupe," sier Noll. "Du kan ikke kjøre en bakkerigg fordi du vil knuse produktene, så dette er hektar som ellers ville blitt sprøytet for hånd."

Dammer er også i den vanskelige acre-kategorien på grunn av trærne ofte rundt dem og utilgjengelighet av bakkerigger. Noll sier at han også jobber mye dekar i Western Kansas med salviebørste som kan gjøre sprøyting vanskelig.

Og sprøyting av landbruksdroner slutter ikke på himmelen.

"For meg å skylle ut dronesprøyten tar det 30 minutter," sier Noll. "Mens det kan ta to timer å spyle ut en tradisjonell sprøyte, betyr det at en halv dag kan brukes på å rengjøre en sprøyte."

Ta kontakt med droneekspertene hos Giaber for å se hvordan dronesprøyting kan heve ytelsen til de vanskelige dekarene dine, øke lønnsomheten til sprøyteantrekket ditt og fjerne hodepinen ved sprøyteutfordringer.

Hot kategorier