Alle Kategorier
Nyheter

Droner og neste generasjon oppdrett

Tid: 2023-03-20 Treff: 39

For far-sønn-teamet, Blake og Dakota Crow, bidro integrering av en S60PRO i den daglige virksomheten til storfedrift til å åpne døren for at Dakota kunne flytte hjem til Missouri og ta en mer aktiv rolle i familiebedriften.

De siste åtte årene har Dakota og hans familie bodd hjemme i Michigan, og flyttet nærmere familiedriften i mai i år.

«Da han (Dakota) bestemte seg for at han var klar til å komme hjem, begynte vi å snakke og hente inn en drone var noe han trodde vi kunne gjøre sammen som en sideavtale, og vi lærer alt vi trenger å vite og får lisens til gjør kommersielle ting neste år, sier Blake.

Blake bygde en trailer som inkluderer en tank for å blande kjemikaliene, en generator og andre nødvendigheter teamet trenger for å ta virksomheten til neste nivå. Når det gjelder Dakota, bruker han sitt eget ferdighetssett for å betjene dronen.

"Først og fremst, som alle far og sønner, leter du etter en måte å koble sammen på, og dette har vært en veldig fin måte for oss å koble sammen - og vi får bruke hver vår ferdighet. Jeg flyr og det har bare vært veldig gøy å sette alt sammen, sier Dakota. «For enhver sønn som hjelper til og jobber for foreldrene sine, prøver du alltid å tilføre så mye verdi du kan, og å være i stand til å tilføre verdi gjennom denne ferdigheten har vært veldig bra. Jeg er ikke den beste til å søke med sprøyte eller kjøre traktor, men å fly dronen er noe jeg er god på. Og den andre siden er at dronen bare er så vilt effektiv, sier Dakota om verdiforslaget både ferdighetene hans og droneapplikasjonen tilfører familiens drift så vel som deres kommersielle applikasjonsambisjoner.

Teamet tok beslutningen om å implementere en drone i driften og forfølge kommersielle bruksmuligheter på grunn av de mindre arealstørrelsene og vanskelighetene de fleste biffprodusenter i området har med å sikre fly- og helikopterdekning.

«Det er så mye raskere enn andre påføringsmetoder, spesielt med våre 30 – 40 – 50 mål store beitestørrelser. S60PRO er rask til å dekke de hektarene, og jeg har ikke kjørt dataene ennå, men vi bruker mindre produkt enn vi vanligvis gjør på disse beitene når vi søker med traktor, sier Blake.

For Dakota var det å flytte tilbake til familiedriften et mål han alltid har hatt, og fortalte at han i femte klasse fortalte foreldrene sine at han skulle bli bonde. Som mange gårdsforeldre oppmuntret de ham til å prøve nye ting og få penger i banken.

"Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for det (familiebiffoperasjonen), og jeg har alltid lett etter en måte å være en del av det på," sier han.

Dakota er selv en far, og det er viktig for ham å se barna hans bli en del av familiens drift hvis de velger å gjøre det, en mulighet han ser at teknologien fortsetter å spille en rolle i.

"Teknologi spiller en stor rolle i å tiltrekke barn tilbake til gården, og med fremskritt, som denne dronen, som ikke kommer med en stor kostnadsbarriere, er det lettere for barn å komme med i spillet. Du kan ikke bare gå ut og kjøpe en traktor eller land når du først er i gang, men de kan kjøpe en drone. Det er bare en kul måte for dem å engasjere seg på - jeg er ikke i tvil om at sønnen min kommer til å bli en bedre (drone)pilot enn meg fordi han spiller videospill, og det er egentlig det dette er.»

Dakota sier at barna hans allerede viser interesse, og han lar dem holde kontrolleren, skyve knappene og hjelpe til med å bytte ut batteriet. Det viktigste, sier han, er at barna hans er med ham, lærer og finpusser interessene deres.

"Min livsoppgave, jeg plukket opp fra en bok, er ganske enkel: innovere tradisjonelle metoder."

Og få ting er mer nyskapende på gården i dag enn å bruke droner til å sprøyte, og riste opp de tradisjonelle påføringsmetodene for frøgjødsel, kjemisk og til og med beitebehandling.

Hot kategorier